Tjuv och veterinär besök

Då har vi varit lediga ett par dagar efter en rikitgt tuff jobb helg.
Fredagen började med att vi fick ett kamera larm, där en person var olovligen inne på ett industri område, nej det är inte samma händelse som när vi grep en kille tillsammans med polisen i måndags förra veckan. ;)
Vi och polisen kom till platsen, där larmcentralen fortfarande såg personen.
Jag och Flisan samt en till polis smyger in på området genom grinden medans den andra polisen smyger runt en byggand och ska genskjuta GM (gärningsmannen).
Vi kommer in på området och den del där han syntes till sist, helt plötsligt smäller det till bakom en container och en person kommer ut springade 20 meter framför oss, springer över en skrot hög och hoppar över staketet.
Det var inte var inte mycket annat för oss att göra än att släppa honom, jag hade ingen lust att åka till Falun eller Uppsala med en sönder skuren hund, eller till akuten med en sönder skuren husse.
Resten av helgen vart ett stor kaos! Larm hit och larm dit, totalt vart det ca 70 mil i helgen!
 
I måndags var det dags för återbesök hos världens bästa sjukgymnast!
Nu hittade hon inget på Flisans ben, muskelfästet har läkt! Äntligen! Nu gäller det att sätta igång henne igen. För nästa vecka har vi det årliga hundlägret. Då vill man ju kunna köra fullt ut med henne. Så vi får testa lite försiktigt.
 
Flisan fick göra ett mättest, en helt sjuk grej. Var som en matta på golvet som man ställer hunden på, den har fyra mätzoner som sen mäter hur hunden belastar kroppen. Då ser man om hunden har ont i ett ben och belastar det mindre! 
Så här ser resultatet ut:
Där det står 30 och 29 i mitten av bilden ska vara lika, så mycket närmare kan det inte bli! Det räckte med att hon vred huvudet åt ett håll så syntes det direkt på siffrorna.
 
Efter att Flisan varit duktigt så fick hon det hon längtat efter, springa i vatten tanken. Det finns filmer på det på våran youtube kanal när hon springer i den.
 
 
Nu sitter vi och laddar upp inför jobbet, eller Flisan kör vila sig i form stilen här på golvet.

Podcast avsnittet släppt

Då var avsnittet med på hundpodcasten "Vår bäste vän" släppt.
Där hör ni mig bli intervjuad av Gurgin om hur man blir hundförare och vad är och vad gör en väktarhund. Ladda ner den och lyssna!
https://itunes.apple.com/se/podcast/om-att-arbeta-med-vaktarhund/id875792115?i=317990354&mt=2
Det går även att lyssna på den i Andriod, gör då följande: https://www.facebook.com/photo.php?v=696375347123754

Passa på att gå in på podcasten på både Facebook och Instagram!



Flisan- Tjuvar 3-0 Och Podcast

 
 
Jag har sagt det här förr, fortfarande efter över 10 år i yrket så händer det saker som man aldrig varit med om, det är en sak jag älskar med det här jobbet!
 
I natt var det en sån natt.
Vi fick ett larm på ett företag där det rasade in larm, det tog mig tre minuter att åka dit.
När vi kommer fram så ser jag ett hål i staketet, jag och Flisan går in och hon börjar tok dra i kopplet mot en byggnad. Helt plötsligt hör jag hur det rasslar till bakom huset och två personer hoppar över ett 2 m staket med taggtråd och flyr. Vi hade inte en chans att springa efter.
Vid kontroll av området upptäcker vi att dom har brytit upp flera dörrar, samt slagit sönder hela larmanläggningen.
 
Nu kommer det smått sensationella i det hela. När jag står och pratar med polisen så får jag ett nytt larm, ett kamera larm, man ser på larmcentralen att en person rör sig på området, 100 meter därifrån vi står på första inbrottet!
Jag samt den andra polispatrullen åker snabbt dit och vid en kontroll med larmcentralen syns inte personen på kameran längre.
Jäklar, missade vi honom nu när vi var så nära?!
Vi går in genom grinden och polisen säger åt mig att spåra med Flisan.
En liten bit innanför får hon upp ett rikitgt starkt spår och drar som en oxe i kopplet, jag åkte som en liten vante efter henne.
Efter ca 50 meters spår så hittar vi gärningsmannen som låg och försökte görmma sig. Men det gick inte med Flisans grymma nos!
Så det var en sjukt nöjd husse som åkte hem och sov väldigt gott i morse!
Självklart fick Flisan en lyx frukost med fryst njure till!
 
 
 
Den 21:a augusti släpps det första avsnittet med mig på hundpodcasten Vår bästa vän, där berättar jag vad en väktarhund gör och hur man blir hundförare.
Ladda ner och lyssna på den! För den delen lyssna på alla avsnitt där!
 
 

RSS 2.0