Spårträning

Idag var vi till skogen och tränade spår. Äntligen! 
Man lär ju passa på när snön har försvunnit! Det hade den tydligen inte gjort som ni ser längre ner
 
Idag fick vi ha äran att ha med en gammal kollega till mig, Niklas och hans boxer Bosse.
Bosse har aldrig tränat spår förut,  men det finns talang där kan jag lova! 
 
Vi,  jag och Flisan gjorde två spår. Ett apell spår och ett överrasknings spår. Apellspåret körde vi just för att det är första spåret vi kör på hela vintern. Sen bad jag Niklas lägga ett spår precis som han ville. Det vart ett riktigt roligt spår,  ca 400-500 m långt som slingrade sig. Båda spåren klarade Flisan hur bra som helst. Det kändes riktigt bra idag. Så nu blir det att anmäla sig till tävlingarna så fort dom kommer ut på internet. 
Bosse och Niklas körde vi raka spår,  ca 100 m långa. För att vara första gången så tyckte jag det såg riktigt bra ut. Lite mera träning där så kommer jag nog även ha tävlings sällskap i sommar! 
 
Man ska även ha mysigt i skogen mellan spåren
 
Flisan med spår slutet på apellspåret
 
 
Bosse drar iväg på spåret
 
Niklas och Bosse förbereder sig på mitt överrasknings spår
 
Niklas visar Bosse vart spåret börjar
 
Niklas och Bosse påväg tillbaka efter första spåret
 
Niklas på väg att gå ut och lägga mitt överrasknings spår
 
Den här skiten kom på 5 min under tiden vi väntade på att gå det långa spåret Niklas har lagt.  Trodde det skulle bli en rejäl utmaning för Flisan när snön har lagt sig över spåren. Men där var jag rejält överraskad. Tre av fyra spårapporter hittade hon. Hon missade den sista apporten med en meter, hon var så nära den att jag kunde böja mig åt sidan och ta den i farten och slutet hittade hon. Riktigt nöjd och stolt över våran insatts idag. Lika så för Niklas och Bosses insatts. Enligt Niklas har jag ialf inte skrämt bort dom från mera spårträning. Sista han frågade innan vi åkte var när vi skulle träffas nästa gång! 

Fysträning

Bara för att man är långledig så betyder inte det att man ligger på latsidan hela tiden.
 
I helgen var vi ute på långsväng med lillhusse, Flisan fick ha klövjeväska med 3 kg i vikt, 10% av hennes kroppsvikt. Det ska väl ökas på senare. Så det byggs på lite mera muskler.
 
Vad gör matte i garaget?! Är det vad hon tror eller hoppas på?!
En som blev överlycklig när cykeln åkte fram!!!
 
 
Igår (Tisdag) och idag blev det lite cykeltur. Igår med matte och idag med mig. Det blev en tur på 5 km idag. Kan säga att man behöver inte trappa många gånger dom första 500 meterna. Flisan älskar verkligen att springa brevid! Bakom cykeln sitter matte och fyller på luft efter vintern
 
Imorgon blir det en sväng till skogen och träna lite spår! Vi kommer inte åka ensamma, mera får ni se imorgon!
 

Oväntat besök och Fynd samt hundträning

Tisdag natt är då avklarad. Det kom tre larm under natten. Ett av dom ställde till det en hel del för mig. Passerkortet hade slutat fungera! Tack för den! Stället det var på måste man ha kort till för att komma in överallt. Så det var bara att ringa fastighetsjouren som fick gå med runt. Så istället för att ta en kvart så tog det en timme med att vänta in jouren och kontrollera huset. 

 

Kan säga att jag vart helt godkänd! PUH!

 

På väg till en rond så såg jag i ögonvrån en moped som stod lite konstigt utanför en larmkund. Vänder tillbaka och gör en kontroll av den, upptäcker då att tändningslåset är totalt sönder brutet. Ringer polisen som gör en kontroll av den. Det visar sig att den blivit stulen i Gävle i måndags. Polisen kommer med en släpvagn och hämtar den. Tyvärr så kommer nog inte ägaren bli nå glad när dom får tillbaka den. Den var rätt illa åtgången.

 

 

Idag har vi haft hundträning på jobbet.

Som vanligt blev det lydnad och skyddsträning. Kände att träningssuget kom rejält tillbaka nu när planen var helt snöfri! :D

Det gick riktigt bra idag! Så nu ska det tränas inför ny uppkörning i höst men även för en del tävling i vår och sommar.

 Platsliggningsträning. Har börjat med ett nytt sätt att träna det på. Lägger en lekrulle en bit bakom henne. För att hon ska ligga och ha förväntaning på den och därigenom en säkrare moment. Flisan har varit lite uppskruvad på det här momentet. Dom två gångerna som vi gjorde det idag så kändes det mycket bätte och tryggare!
 
Nya kollegan Eskil tränar skydd!
 
Flisan och jag i dolt överfall, ett av uppkörningsmomenten. Bilderna är tagna med mobilen på långt håll, därför lite suddigt.
 
Kom hit och ta armen om du törs!
 
Skyddsarmen, Världens roligaste leksak!
Platsliggning, Flisan till höger, Eskil i mitten och Nemo till vänster. Efter 5 min skjuts 5 skott med en startpistol
Startpistol. Faktiskt läskigt lik en riktig revolver!

Facebook fråga och Vårsol!

Igår blev vi över 200 gillare på Flisans Facebook sida! Det är fantasiskt roligt att ni är så många som vill följa oss! Det gör mig inspirerad att fortsätta att skriva och dela med oss av våra erfarenheter och vad vi är med om på jobbet och fritiden.

Fick en väldigt bra fråga på Facebook igår av Anneli:

 

”Vad tycker du är svårast när ni är i tjänst om Flisan tex inte alls är på jobbhumör? Hur motiverar du henne? Eller kliver hon på med full maskin”

 Jag har en jätte tur. Flisan är en riktig arbetsmaskin. Hon älskar att jobba, när som helst och hur som helst. Det är det absolut bästa hon vet. Så det har aldrig varit något problem.
Sen har jag sån tur att jag har en kompis som jobbar på ett annat bolag här i stan som gärna hjälper till. Han har varit hundförare hos oss förut. Så vi hittar på olika bus på nätterna. Så det kan ju hjälpa till att ha henne på tå. Så hon vet ju aldrig när eller vart det blir "en ful och bråkig gubbe" Sen är Flisan rätt energisk så det räcker med att fråga henne vart är busen är så är hon triggad. Hon blir aldrig trött vaken mentalt eller fysiskt. Det underlättar en hel del i mitt jobb också det är både roligt och utmanade.

 

 

 Idag var vi ute på en långsväng med lillhusse i vår solen som tittade fram, samtidigt så fick Flisan köra lite fysträning. Klövjeväska på med 3 kg vikt i under en timmes promenad.

 

Den här veckan blir det jobb tisdag och hundträning på onsdag sen jobb igen torsdag. Sen kommer jag vara hemma och pappa ledig ett tag.


Veckans pass avklarad och lång ledig

 

Då var den här veckans två pass avklarade. knappt nå larm på två nätter, så det var inge jätte stressiga pass vi hade. Dom larmen vi hade berodde på att en dörrstängare var trasig.

 

Men desto roligare var att det verkar som om glasögonen hittat hem!

Eller så var det någon annan som tyckte att dom behövde dessa. Men jag väljer att tro på den första, tror på den goda människan!

Det var ju i helgen som Flisan hittade ett glasögonfodral på ett ställe där jag brukar släppa lös henne och rasta henne.

Igår kväll när jag kom dit och släppte ut henne så var stenen tom där jag hade lagt dom.

 

 

Det var dom här glasögonen Flisan hittade i helgen!
 

Sen kan jag konstatera att våren inte är långt borta! Hittade dessa utanför en kund igår kväll! Snödroppar! Och för er som inte visste så tillhör dom amaryllisväxter familjen! Ja klart jag googlade fram det! Vad tror ni egentligen är ju väktare inte blomexpert?! ;)

 

Jag ska inte vara sämre heller!

Jag har och kommer säkert tjata om det här med hur tidningar skriver om oss i tidningarna.

 

Det här kunde man läsa i Länstidningen i Södertälje.

Vilken hjälte! Men så klart utlämnas det en hel del information.

Det var bara det att det också var en väktare som hoppade i! Båda är stora hjältar som hoppade i och räddade livet på kvinnan! Men det är tråkigt när inte alla som var med framhävs i media!

 
http://lt.se/nyheter/blaljus/1.2378879-polis-hoppade-i-vattnet-raddade-kvinna

 

 

http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2379911-mikael-tvekade-aldrig-gjorde-en-hjalteinsats

Kanske det värsta i det här tycker jag är att polismannen ställer sig i tidnigen och tar åt sig all ära!

Sen går faktiskt tidningen ut med en till artikel där man skriver ut att det var en väktare från Securitas som var med!

 

 

 http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2381006-aven-vaktare-bakom-raddningen-av-kvinnan

 


Som sagt

Sitter hemma och läser igenom lokala tidningar på nätet och hittar återigen "felaktigheter" i artiklar.

Ni som läste mitt inlägg i lördags om våran fredag kväll, så slev jag ju om ett lägenhetsinbrott vi fick som fastighetsjour jobb vid 1830 tiden på fredag kvällen.
Det var en förbi passerande som upptäckte detta.

Idag står det så här i tidningen:


"Tjuven tog sparpengarna

SANDVIKEN

Natten mellan den sjätte och sjunde februari tog sig en inbrottstjuv in i en bostad på Smultronbacken i Sandviken. När 26-åringen som bor lägenheten kom hem upptäckte han att en fönsterruta var krossad och att någon hade letat igenom skåp och lådor. I sovrummet noterade 26-åringen att hans burk med sparade mynt saknades. Till polisen har han uppgett att det ska handla om 5000 kronor. Polisen har rubricerat det som grov stöld"

Nu kanske ni undrar varför jag tjatar om att tidningar aldrig ger en rätt bild av sin händer.
Det är framför allt två anledningar.
Första: Jag tycket att det är viktigt att det kommer fram och belyser vad vi väktare gör! Dels för alla hyresgäster vet vad dom betalar för och dels så är det sällan vanligt folk vet vad vi gör.
Andra: För att samhället ska veta att vi finns och vad vi gör.
Man får ofta kommentaren: men du sitter väl bara i bilen och åker runt på nätterna. Riktigt så är det ju inte då. Jag har ca 50 ställen/kunder att åka till under en natt och gör ca 20 mil i snitt per natt. Lägg då till eventuella inbrottslarm, trygghetsjour/ störningsjour, driftlarm andra tekniska fellarm och brandlarm m.m på mina 12 timmar som jag jobbar.

Eftersom vi är ett privat ägt aktiebolag så måste det finnas kunder som betalar för våra tjänster och därigenom min lön. Att bara åka runt på nätterna finns det ingen som betalar för. Väktarna i dagens Sverige är väldigt viktiga för ett fungerande samhälle. Hur skulle dagens samhälle se ut med dagens antal poliser fast utan alla väktare och ordningsvakter? !
 
Nu ska det rastas hund och äta innan vi drar på oss uniformen och sitter oss i tjänstebilen för att tackla nattens kommande jobb.

Jobbhelgen avklarad

Då var dom sista passen för helgen avklarade!

Nu är vi ”lång” ledig! Ialf till onsdag J

Både lördag och söndag var larm fria.

 

Igår kväll fick jag en sån här fy vilken dålig husse jag är, känsla.

Jag brukar åka till ett avskilt ställe här i stan och släppa lös Flisan. Det för att rasta henne och så får hon springa ur sig lite. Jag vet att det brukar vara andra där och rasta sina hundar. Det är ett uppe ställe så man har bra koll om det är någon annan där eller kommer någon.

När jag kom dit så ser jag att vi är ensamma där. Släpper ut Flisan och vi börjar gå bort från bilen.

Efter en bit ser jag att Flisan slänger upp nosen i vinden och tvärvänder åt vänster. Vad fick hon upp nu då, slår tanken mig.

Hinner knappt tänka det klart innan jag ser att hon sätter av som en skottspoloing!

”Jävla hund” kommer nästa tanke lika snabbt.

Ropar på henne ” Flisan HIT!” Hon skiter såklart fullständigt i det. Jävlar, är vi inte ensamma ändå?!

Ca 40 meter från mig tvärnitar hon och sätter ner nosen i backen. Tittar upp på mig, ner med nosen igen. Vad fan håller hon på med?!

Ropar på henne igen, ”Flisan KOM HIT”

Ser att hon tar upp något i munnen, nästa tanke: Vad äter hon på nu då.

Sen kommer hon med en jäkla fart rakt mot mig och ser att hon har något i munnen. Stannar framför mig, samtidigt känner jag att jag börjar koka i mig.

Så släpper hon något framför mina fötter.

Böjer mig ner och ser att hon har hittat ett glasögonfodral med ett par glasögon i!!!

Direkt så känner jag mig så jävla dum! Så var det de här med att lita på sin hund.

 

 

Självklart vänder jag och öser beröm över henne. Så är det någon som känner igen dessa glasögon så hojta till.

 

 

Även så är min praktikants tid över hos oss. Jag hoppas att han har funnit det roligt och intressant att vara med mig och Flisan. Önskar honom och alla hans klasskompisar stort lycka till. Vem vet, en eller flera av dom kanske blir mina kollegor i sommar!

 

Kommande jobbhelg

Måndag och tisdag natt är gjorda utan några som helst larm, inte ett enda inkommande jobb.
Ibland blir det bara så! Ännu mera synd att det är så, är ju att jag har ju praktikant med mig den här veckan. Han ska vara med hela helgen också. Så vi får hoppas att det blir något ialf.
För säkerthets skull så får han inte medfölja med in där det är konstaterat inbrott. Först får jag eller jag och polisen konstatera att det är tomt. Då kan han få komma in och se hur polis och vi jobbar där det varit inbrott. Detta är oerhört viktigt att lära sig så man inte förstör spår eller bevis!
 
Idag, var vi ute på en långpromenad med lillhusse, självklart fick Flisan jobba hårdast med lastad Klövjeväska på ryggen!
Så det har varit en lugn hund här hemma ikväll!
 
 
Nu hinner jag inte skriva mera då det ska vara nå serviceuppehåll här på sidan. God natt och vi hörs under eller efter helgen!

Hundträning

I fredags hade vi hundträning med firman igen. 
Även den här gången körde vi lydnad och skydd. 
Bilderna här nere är våran "nya" kollega Jessica som har tagit. Nya och nya,  Jessica har jag jobbat med i ca 9 år nu, men hon är ju ny hundförarkollega.
 
Inkallning. Här ska Sitta kvar när jag lämnar henne och komma när jag kallar in henne
 
Fullfart ska hon ha när hon kommer springade in till mig
 
Flisan har en liten udda stil när hon ska backa ut! 
 
Nu jävlar! Nu ska det bitas i "busen"
 
Där har vi honom! 
Och för er som inte har provat det här med arm, det gör ont!
 
Tack Jessica för dom fina bilderna!
 
Idag måndag går vi på och jobbar igen efter tre veckor "ledigt". Jag har varit på fort utbildning och sen har vi haft lite hundträning och sen har jag haft turen att få lite fripass. 

RSS 2.0