Ledigheten är över, tillbaka till vardagen. Samt summering av sommaren, t ex Missing People

 
 
Då var våran sommarledighet slut.
På onsdag är det dags igen för att gå tillbaka till min egentliga sysselsättning. I alla fall i två nätter, för nästa vecka är det hundläger i tre dagar i Dalarna. Mera därifrån kommer så klart här under dessa dagar här på bloggen.
 
Men det var inte bara varit till att slappa och mys under sommaren. 
Vi har kommit igång med en helt fantastisk hundenhet inom Missing People, det har varit en hel del träning inom lydnad och spår samt person sök.
Det har varit några skarpa sök med Missing People, det har varit blandat slut på dessa. Tyvärr mest tragiska.
Vi var ute bland annat på Billudden i Älvkarleby, var vårat första sök. Där hittade vi inte personen men efter någon vecka fann man personen avliden precis utanför vårat sökområde.
 
Ett annat sök vi var på väg till, var upp till Söderhamn en äldre dam hade gått bort sig. Men halvvägs upp fick vi reda på att man hade hittat henne som tur var i liv! Så det var bara att vända i Hagsta.
 
Ett tredje sök var,  en liten flicka som var försvunnen i Horndal, vid dalagränsen. Innan vi hann åka så hade man hittat henne, avliden.  Fruktansvärt tragiskt.
 
För någon vecka sen var vi i Gävle och letade efter en medelåldersman, precis efter att vi hade avslutat vårat sök så hittades han, även denna avliden. 
 
Man börjar fundera varför vi håller på med detta, egentligen finns det inget lätt svar på detta.
Men framför allt är det ju för att hitta försvunna vid liv så klart och där man misstänker att dom inte längre är vid liv så är det för att dom anhöriga ska få sinnesro.
Husse har vid ett två tillfällen hittat avlidna mäniskor i sitt arbete. Så han är väl medveten om
vad vi kan hitta, även om man aldrig blir riktigt van. 
Under den här sommaren har vi sluppit detta.
 
Men vi är otroligt stolta att vara en del av den här fantastiska hundgrupp inom Missing People, med dessa helt otroligt duktiga hundar och deras förare! 
 
Under våren var vi med och tävlade i spår apellklass på Ockelbo brukshundsklubb, ni som följt oss vet att det gick inge vidare. Men nu under sen sommaren och hösten så tar vi nya friska tag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0