Förberedelserna går framåt

Att gå 11 mil på ca 5 dagar kräver sina förberedelser, både för oss tvåbenta och dom fyrbenta.
För mig och Niklas så handlar det om att vänja sig att gå längre streckor i taget och att bära tungt på ryggen. Visserligen går vi båda mycket i vårat jobb, men inte riktigt 2 mil i fjällmiljö.
Dom fyrbenta måste också vänja sig vid att gå ca 2 mil per dag, med klövjeväska.
Vi håller på att jobbar på nya klövjeväskor till hundarna, dom vi har nu är av den sämre kvalitén och dom har snart gjort sitt. Man får ju vad man betalar för. Det kanske går i lås med en sponsor där också.
 
Än så länge ligger vi båda ekipagen på ca 5 km rundor, men det kommer att ökas nu mer och mer.
Vårat mål är att ha åtminståne 20 mil i benen innan augusi då Fjällräven Classic går av stapeln.
 
Det börjar ju även bli dags för oss att ta tummen ut och börja kolla på utrustning för oss också, kängor, ryggsäck och tält osv.
 
Vi vill passa på att tacka Ann Essner på Evidensia Djurklinik i Gävle och Vetfysio K9 som hjälper oss med tips och svar påvåra frågor om hundarnas fysik och annat! Det är oväderligt för att vi alla ska klara av det här!
 
 
Förra inlägget presenterade vi Aptus som våran första sponsor, i slutet av den här veckan eller i början på nästa så kommer vi kunna presentera en till!
 
 
 
 
Bosse och husse Niklas ute och vandrar
 
 
Min och Flisans runda idag!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Monalie nilsson

Hejsan vill du ha lite råd. Om du samlar ½ liters petflaskor och fyller dessa med sand så de väger 500 gram så är det lätt att träna och veta hur mycket hundarna bär....
Som klövjeväskor rekommenderar jag RuffWears väskor..har själv klövjat hundarna med dessa under alla år jag har gått i fjällen under åren.Sitter bra på hundarna och har aldrig gett skav på hundarna någon gång....och sedan ha det roligt och bara gå...

Svar: Hej monalieJust nu kör ialf jag ned vatten i flaskorna. 😉
Det är såna väskor vi håller på tittar på och vi för diskussioner med en butik om sponsring av såna. Så vi får se vart det landar. Vi har hört mycket bra om väskorna. Jag har andra Ruffwear produkter och är super nöjd med det märket.
Om du har mera tips så får du mer än gärna dela med dig. Det är första gången vi gör något sånt här. Men förhoppningsvis inte sista!
Flisan

2015-02-25 @ 08:19:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0