Förberedelserna går framåt

Att gå 11 mil på ca 5 dagar kräver sina förberedelser, både för oss tvåbenta och dom fyrbenta.
För mig och Niklas så handlar det om att vänja sig att gå längre streckor i taget och att bära tungt på ryggen. Visserligen går vi båda mycket i vårat jobb, men inte riktigt 2 mil i fjällmiljö.
Dom fyrbenta måste också vänja sig vid att gå ca 2 mil per dag, med klövjeväska.
Vi håller på att jobbar på nya klövjeväskor till hundarna, dom vi har nu är av den sämre kvalitén och dom har snart gjort sitt. Man får ju vad man betalar för. Det kanske går i lås med en sponsor där också.
 
Än så länge ligger vi båda ekipagen på ca 5 km rundor, men det kommer att ökas nu mer och mer.
Vårat mål är att ha åtminståne 20 mil i benen innan augusi då Fjällräven Classic går av stapeln.
 
Det börjar ju även bli dags för oss att ta tummen ut och börja kolla på utrustning för oss också, kängor, ryggsäck och tält osv.
 
Vi vill passa på att tacka Ann Essner på Evidensia Djurklinik i Gävle och Vetfysio K9 som hjälper oss med tips och svar påvåra frågor om hundarnas fysik och annat! Det är oväderligt för att vi alla ska klara av det här!
 
 
Förra inlägget presenterade vi Aptus som våran första sponsor, i slutet av den här veckan eller i början på nästa så kommer vi kunna presentera en till!
 
 
 
 
Bosse och husse Niklas ute och vandrar
 
 
Min och Flisans runda idag!
 
 
 
 
 

Sommarens stora utmaning

Nu äntligen är allt klart!
I sommar kommer vi delta i Fjällräven Classic i augusti. Det är ett vandrings lopp på 11 mil som går från Nikkaluokta till Abisko längs Kungsleden i Lappland.
På vägen till Abisko kommer vi att passera Kebnekaise, sveriges högsta berg. Så förväntningarna på dom olika vyerna är höga. Ett tips är att goggla på biler från Fjällräven Classic.
 
Jag och Flisan kommer inte göra detta äventyr själva, min kompis Niklas kommer vara med, tillsammans med sin boxer Bosse. Ni kommer att kunna följa oss i våra förberedelser och träningar här på bloggen, facebook (Försvarsmaktens Flisan) och Instagram ( K9_sec )
 
 
 
Idag var jag på posten och hämtade ett paket från våran första sponsor! Det är Aptus som sponsrar som med deras suveräna energi pasta (http://aptuspet.com/produkter/g=Hundar/pg=Energitillskott++%26+Vitaminer/pgid=2/id=21303004) som finns på tub. Jag blev ordenligt överraskad när jag öppnade den generösa kartong dom hade skickat! Följ dom också på Facebook facebook.com/AptusSverige och på Instagram Aptuspet
Vi vill passa på att tacka Catarina på Orion Pharma som marknadsför Aptus!
 
 
 
Niklas och Bosse
 
Jag och Flisan
 

RSS 2.0