FÖRSTÄRKTRÄTTSSKYDD FÖR TJÄNSTEHUNDAR

 
 
 
Som ni vet så har jag och Joachim skrivit en debattartikel om att våra hundar saknar förstärktskydd i lagen. Den här veckan, det kanske inte exploderat men näst intill ialf!
 
Jag fick ju svar från Justitiedepartementet om att det pågår en utredning som heter "Ett förstärkt straffrättsligt skydd för vissa samhällsnyttiga funktioner och några andra straffrättsliga frågor" Den ska vara klar i november nästa år.
I alla fall, jag skrev ett brev till den här utredaren angående den här frågan. Måste erkänna att jag inte hade förväntat mig ett svar av henne. Men det fick jag! Hon bekräftar att hon fångat upp frågan och kommer dessutom att återkomma till mig.
 
Under den här veckan har jag även varit i kontakt med Säkerhetsföretagen. Dom berättade att det kommer vara ett möte med utredaren i mitten av december. Styrelsen har förankrat frågan om våra tjänstehundar i så det kommer att tas med i inspelet till utredaren under mötet. Jag har även varit i kontakt med BYA samt Transportarbetarförbundet även dom kommer att driva frågan.
 
Så nu är hela branschen med och driver frågan!
 
 

Debattartikel om tjänstehundar

Som det flesta av er har sett så har jag skrivit en debattartikel tillsammns med förra VDn för Securitas Sveige Joachim Källsholm.
 
Den har blivit publicerad i flera medier och på socialamedier. Sveriges Radio P4 Gävleborg samt tidningen transportarbetaren var här och gjorde ett repotage om oss. Dom länkarna ligger längst nner i listan. 
 
 

 https://www.gd.se/artikel/debatt-vara-hundar-ar-varda-ett-ordentligt-skydd-i-lagen

https://www.arbetarbladet.se/artikel/debatt-alla-sorters-tjanstehundar-bor-fa-starkare-rattsskydd

https://www.aktuellsakerhet.se/vaktbolagens-hundar-ar-varda-lika-mycket-som-polisens-2/

https://www.dagensjuridik.se/debatt/debatt-forstark-rattsskyddet-for-tjanstehundar/

http://www.transportarbetaren.se/ingen-tjafsar-med-nixon/

https://sverigesradio.se/artikel/7574759
 
 
Jag har även skickat mail två gånger till Justitiminister Morgan Johansson.
Fick faktiskt svar, dock inte av honom men ändå! 
Dom har sen maj i år en utredning som heter "Ett förstärkt straffrättsligt skydd för vissa samhällsnyttiga funktioner och några andra straffrättsliga frågor dir.-2020:54"
 
 
 
 
Länk: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/kommittedirektiv/2020/05/dir.-202054/
 
Så nu har jag skickat brev till utredaren och påtalat detta för henne. Så ska bli kul att se om det kommer någon respons från henne om att tjänstehundar saknar förstärkt rättsskydd i Sveige. 
 
 
 

Bloggen

Det var ju inte direkt igår ma loggade in här på bloggen!
Till min stora glädje såg jag att det rullar på med besökare ändå!
Inga jätte siffror men ändå! 😃 Tack! 
 
 
Den senaste tiden har ju jag varit rätt mycklet i ropet i media, både radio och i tidningar. 
Jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg om mina reflektioner, tankar om detta. Samt lite vad som hänt och kommer att hända framöver. Faktiskt har jga fått en reaktion från Justitiedepartementet som jag tänkte skriva om.
 
Så jag återkommer om det snart. 🙂
 

RSS 2.0