Gemensam vandringsträning

Äntligen fick vi till gemensam vandringsträning.
Eftersom jag och Niklas dels jobbar på olika ställen så jobbar vi på olika scheman också. Så det är knepigt att få till någon dag som passar oss båda att träffas och kunna vandra tillsammans. Men tack vara att jag hade fripass så funkade det
 
Den här gången bevade jag lite, eftersom Flisan löper och Bosse är ju som sagt en hane, hur skulle det här gå?! Men det gick hur bra som helst!
Den här rundan blev 8,7 km som tog 1 timme 55 min att vandra
 
Mellan en till två veckor kommer vi att kunna presentera en till sponsor. Men vi säger inte mer än så just nu ;)
 
Bosse har sett ut vägen!
 
Det är faktiskt inte en tajmad bild på mig och Niklas, Det var helt spontat att vi tog bild på varandra samtidigt
 
 
Vandrings bälte med expanderlina är riktigt praktiskt när man vandrar. Då har man båda händerna fria så man kan ta lite bilder under tiden! ;) Det här bältet med linan kommer från Hundkompaniet K9
Den här dagen serverades det tårta till fika! Han ser inte helt nöjd ut!
 
 
Även hundarna får lite energi på fyllnad! Hundarna är som galna i Aptus energi pasta!
Det var inte det bästa underlaget på vissa sträckor. Nu vill vi ha en massa regn och sol så is och snö smälter bort från lederna
 
 
Ser ut som om Bosse vill ligga före
Som sagt, väldigt isigt på vissa ställen
Bild på bältet med expanderlinan. Rikigt skönt att inte behöva hålla i koppel
Fågelperspektiv på efter släntrarna ;)
 
Stort tack till våra sponsorer:
 
 
 
 

Niklas har ordet!

Då var det dags för mig (Niklas) att äntra scenen. Som Kenneth nämnt tidigare så är jag hans följe slagare i Fjällräven classic som vi så klart kommer att genomföra med våra älskade hundar. Jag tänkte jag skulle börja med att presentera lite kort vem jag är och min hund.
 
Jag är född och uppvuxen i Hofors som ligger ca 3mil från Sandviken där Kenneth bor. Jag bor i villa med min sambo Sara och våra barn Lukas, Anton och Gustav. Jag jobbar som väktare på Addici Security i Gävle men har tidigare jobbat på Securitas tillsammans med Kenneth.
 
Jag har en boxer vid namn Bosse på 4år. Bosse är väldigt framåt, har en massa energi och ligger väldigt sällan still. Det är antingen full gas eller ingenting som gäller för han.
 
Både jag och Bosse är engagerad inom Missing people. Bosse är godkänd eftersöks hund tillsammans med mig och jag verkar även som gruppchef.
 
Det var lite kort om mig och Bosse, nu till nånting mycket roligare!!
 
Vi har fått en till sponsor som sponsrat oss med ett vandrings bälte. En smidig expanderlina som man fäster i tillhörande bälte så man får båda händerna ledigt till annat.
 
Stort tack till Hundkompaniet K9 (http://www.hundkompanietk9.se/)
 
Länk till bältet: http://hundkompanietk9.se/dragutrustning/promenad-jogging-set-med-expanderkoppel/
 
När Kenneth skicka bild på att han hämtat ett paket så förstod jag att våra bälten hade kommit. Gissa om jag blev laddad att prova det. Sagt och gjort, jag hämtade mitt bälte hos Kenneth och hann precis innan för dörren innan jag slet upp förpackningen. Idag fick jag prova det och det funkade riktigt bra. Tidigare har jag fäst kopplet i en rem på väskan, men det blev aldrig riktigt bra och jag störde mig på den hela tiden. Nu gick det mycket smidigare och expanderlinan var riktigt bekväm, både jag och Bosse slipper dom där rycken när han stannar för att lukta eller kissa.
 
Hittills har vi bara tagit kortare turer på mellan 4 - 6km. Jag har haft packning på 5kg och Bosse på 2kg. Då jag precis köpt nya kängor så måste jag gå in dom ett tag till innan jag lägger på mer vikt.
 
Jag kommer att fortsätta titta in då och då för att lämna ett avtryck, men jag lämnar över större delen av skrivandet till Kenneth.
 
 
 
 
Bosse med expanderlinan.
 
 
 
Som ni ser så fäster man linan smidigt i bältet.
 
 
 
 
 
 
 

Vandringsträning

I helgen körde vi ett för oss rejält träningspass.
11,2 km lång "vandring" på nästan 2 tim, jag körde 7 kg packning och Flisan kör jag 3 kg på. Ja det är inte mycket med tanke på vad som komma skall. Men någonstans måste man ju börja.
I mitt jobb går man ju en hel del, ungefär 1 mil per pass, drygft 15 000 steg en lugn natt.
Ändå vart jag lite överraskad att det kändes så pass i fötterna och i benen efteråt.
 
Men jag blir imponerad av den energi och ork Flisan har, ja faktiskt lite frustrerad.
Förstår inte att hon orkar att dra och reagera samt uppmärksamma precis alllt som händer runt omkring oss.Därav nosgrimman.
Går det någon bakom ska hon hålla full koll på den och helt ofokuserad på det vi håller på med. Det är något som vi får jobba på helt enkelt.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0